Dominee Date

Dominee DateDominee 2.0 organiseert 17 mei een Dominee-date, in samenwerking met de Protestantse Kerk in Nederland. Gemeentes zonder dominee kunnen hierbij speeddaten met aspirant-dominees (proponenten).

De aanleiding voor dit evenement is dat veel gemeentes een dominee mét ervaring zoeken. Nu speelt ervaring in veel sectoren een dominante rol in sollicitaties, maar de kerk is een geval apart. De kerk is vaak een organisatie in crisis. Vergrijzing, geen aansluiting naar niet-gelovigen, jongeren blijven weg. Veel kerken hebben juist een jonge dominee nodig om op deze ontwikkelingen te reageren. Zij snappen de netwerkcultuur, kunnen de connectie maken naar niet-gelovigen, zitten niet vast in kerk-jargon, timmeren aan de weg met nieuwe vormen van kerk-zijn, worden vaak heel positief gerecenseerd als ze ergens preken, en gemeentes hoeven niet bang te zijn dat ze tot hun emeritaat bij ze blijven hangen.

Van deze kwaliteiten wil Dominee 2.0 gemeentes tijdens de Dominee-date graag overtuigen zodat ze wel met een beginnende predikant in zee durven.

De middag vind plaats op vrijdag 17 mei in het Protestants Landelijk Dienstencentrum  (Joseph Haydnlaan 2a, 3533 AE Utrecht).
We beginnen de middag om 14.00u met een korte viering en een creatieve actie. Dan stellen de proponenten zich aan u voor.  Vervolgens kunnen beroepingscommissies kort in gesprek met opeenvolgend  verschillende proponenten. Aan deze dag zijn voor de gemeenten geen  verdere verplichtingen of kosten verbonden.

De aanmelding voor gemeentes is in verband met het bereiken van het maximale aantal deelnemers voorlopig gesloten, wel kunnen we je op een reservelijst zetten.

De aanmelding voor kandidaten is in verband met het bereiken van het maximale aantal deelnemers voorlopig gesloten, wel kunnen we je op een reservelijst zetten.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen via dominee2punt0@gmail.com

Advertenties

11 reacties

 1. Binnenkort ook ‘online’ daten?

  1. offline is toch wel handiger voor dominees denk ik 🙂 maar eerste contact online is prima natuurlijk

 2. O kerken, vernieuw toch – en blijf niet hangen in hopeloos verouderde begrippen zoals de ‘erfzonde’ tegen beter weten in. Niet de ‘lieve vrede bewaren’ tegenover kerkgangers, maar hanteer het ‘zwaar’ (overredingskracht met argumenten) van de aartsengel Michaël, de leidende engel van deze tijd!

 3. arme kerk, waar gaat dit heen

 4. Waarom niet gelijk online, zodat ook kerken overzee hieraan kunnen deelnemen?

  1. Waar overzee bedoelt u precies? *nieuwsgierig*

   1. Kerken in emigratie-landen (zoals Australie) hebben soms ook moeite een predikant te vinden. Als die kerken deelnemen, kunnen ze misschien ook een beroep uitbrengen op een van de kandidaten. Als die kandidaten geinteresseerd zijn in emigratie natuurlijk, en redelijk goed engels spreken.

 5. Zo waren we 5 jaar in Zwitserland omdat ze daar ook een tekort hadden aan predikanten. Verder zat er in hetzelfde dal een Belg, een Oost-Duitsers en nog een paar vreemdelingen 😉

 6. […] idee is: beroepingscommissies op ludieke wijze in contact brengen met jonge dominees. Dan kijken die […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: